*نوشته ی زیر خلاصه ی مقاله عصام العماد در سال 1387 است. براساس شنیده ها، اکنون گرایش به شیعه ی دوازده امامی در یمن شتاب بیشتری گرفته است.
اکثریت جمعیت کشور یمن را اهل تسنن شافعی تشکیل می دهند. بعد نوبت به شیعیان زیدی می رسد که حدود 25 درصد از جمعیت کل یمن را تشکیل می دهند. شیعیان اسماعیلی و در نهایت، شیعیان دوازده امامی نیز در رتبه های بعدی قرار دارند .
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد اندکی از شیعیان دوازده امامی در یمن یافت می شدند و بسیار پراکنده بودند، لیکن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جهشی در این زمینه ایجاد شد.
اکثر شیعیان دوازده امامی در یمن، رهیافتگانی هستند که قبلاً مذهب دیگری داشته اند. تعداد این رهیافتگان روز به روز در حال گسترش است، به طوری که در بسیاری از خانواده های آنجا حداقل یک رهیافته وجود دارد.
براساس آمارگیری غیر رسمی از سوی برخی از شیعیان، شیعیان دوازده امامی هم اینک، بیش از نیم درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. البته این کمی جمعیت چندان حائز اهمیت نیست، چرا که کسانی که به سمت مذهب اهل بیت (ع) گرایش پیدا کرده اند، از نظر کیفی، معمولاً از نخبگان این کشور هستند. اساتید دانشگاه، پزشکان و… از جمله ی رهیافتگان هستند و این کیفیت بالا، جبران کمیت را کرده است. اینان می توانند تأثیر فراوان در جهت ترویج تشیع داشته باشند. به عنوان نمونه، به دست یکی از این نخبگان، 2000 نفر شیعه شدند.
هم اینک میان شیعیان دوازده امامی و شیعیان زیدی هماهنگی و وحدت خاصی به وجود آمده است، زیرا خطر مشترک، این دو گروه را تهدید می کند.
آینده در یمن از آن شیعیان خواهد بود و حتی یکی از نویسندگان معروف متعصب ضد شیعه در یمن پیش بینی کرده است که اگر وضعیت گرایش به تشیع در یمن به همین شکل ادامه یابد، تا 20 سال دیگر، در این کشور نیز وضعیتی همانند ایران پیش خواهد آمد و شیعیان در اکثریت قرار خواهند گرفت.
متن کامل در سایت خبرگزاری فارس